Produkty Ilegal Mezcal
Około 2004 roku założyciel John Rexer właściciel Café No Sé zaczął sprowadzać meksykański mezcal z Oaxaca na Antiguę, na swój własny użytek. Sprowadzał rzemieślniczy Mezcal z różnych wiosek w Oaxaca, w tym: Tlacolula, San Lorenzo, Sola De Vega, Santa Catarina Minas, Hierve el Agua, Santiago Matatlan i kilku innych do swojego baru.
W 2006 roku doszedł do wniosku że aby kontrolować jakość oraz styl mezcalu zacznie go produkować osobiście i stworzył markę Ilegal,
Na odwrocie każdej butelki Ilegal znajdziesz napis „Oryginalnie wyprodukowany dla: Café No Sé, Mezcal Bar”.
Firma Ilegal została stworzona z zaangażowaniem w zrównoważony rozwój i różnorodność biologiczną. Używając wyłącznie w pełni dojrzałej, w 100% zrównoważonej agawy espadín, nasz mezcal nie zawiera sztucznych barwników, drożdży, aromatów ani dodatków. Ścieki w gorzelni są oczyszczane, a następnie ponownie wykorzystywane do destylacji, a odpady włókien agawy są przekształcane w cegły typu adobe używane w zakładzie.