Aromat
Delikatny aromat suszonych owoców. Na pierwszym planie zdecydowanie suszone daktyle oraz czereśnie. Aromaty kojarzące się z konfiturami moreli lub brzoskwini. Na drugim planie możemy wyczuć więcej aromatów przypraw korzennych takich jak ziele angielskie, imbir czy wanilia.
Smak
Naturalna intensywna słodycz suszonego owocu. Dominuje głównie aromat suszonej śliwki oraz migdałów. W tle objawia nam się suszona morela, mało dymne powidła oraz rodzynki nasączone rumem. Orzeźwiająca i dość wytrawna końcówka. Dominują aromaty dojrzałych żółtych owoców i orszady.
Więcej informacji
Niezwykle bogaty i przyjemny likier śliwkowy bazujący na sake.
Dojrzałe owoce śliwek są macerowane w wysokiej jakości Ginjo (nierozcieńczonym) Sake zrobionego z ryżu rodzaju Yamadanishiki, maceracja trwa 6 miesięcy. Po tym czasie macerat już bez owoców dojrzewa w porcelanowych zbiornikach przez 30 miesięcy.
Informacje o produkcie
- Producent
- Akashi Sake Brewery
- Kraj
- Japonia
- Region
- Hyogo
- Rodzaj
- Sake
- Zawartość alkoholu
- 14,0 %
- Pojemność
- 50