Aromat
Słód, chleb i masło, czerwone jagody, ciasto, mokry dąb i dżem morelowy. Słodka nuta żywicy i płynnego miodu. Oczywiście spore uderzenie opalanej deski sosnowej.
Smak
Potężne i słodkie na początku, z syropem klonowym w końcówce. Posmak dębu daje delikatnie gorzką nutę. Duża słodycz korzenna zostaje złamane wytrawnością dymu wędzarniczego oraz soli morskiej. Drewno cedrowe, dym z ogniska na plaży.
Więcej informacji
Mieszanka wyłącznie whisky słodowych (malt) z 16 szkockich destylarni, a większość pochodzi z wyspy Islay, a w szczególności z destylarni Coal Ila
Informacje o produkcie
- Producent
- Wemyss Malts
- Kraj
- Szkocja
- Rodzaj
- Whisky
- Gatunek
- Blended
- Zawartość alkoholu
- 46,0 %
- Pojemność
- 700
Zdjęcia produktu
Producent