Aromat
Od razu pojawia się dużo świeżych owoców: czerwone jabłka, ananas oraz marakuja. Na drugim planie jawi się bardzie floralna nuta: kwiaty czarnego bzu oraz kwitnąca łąka polna.
Smak
Delikatnie oleista konsystencja, wzmacnia wrażenie owocowej słodyczy. Zdecydowanie głównie czujemy kandyzowaną gruszkę oraz grillowany ananas, po chwili pojawia się nuta limonka z delikatną mineralnością. W tle przewija się przyjemna nuta wanilii, pomarańczy z odrobiną soli. Długi, zbalansowany finisz z dużą dozą aromatów skórek z cytrusów oraz zielonego pieprzu.
Więcej informacji
Surowiec bazowy: Tequilana Weber Blue Agave 100%
Destylacja: Podwójna destylacja w miedzianym alembiku Charantais
Maturacja- 2-12 tygodni w kadziach ze stali nierdzewnej.
Lunazul powstaje w destylarni Tierra de Agave (Beckmann Estate) znajdującej się na obrzeżach miasta Tequila. Twórcą receptury tequili Lunazul jest Francisco Beckmann, potomek legendarnego Jose Antonio de Cuervo.
Informacje o produkcie
- Producent
- Lunazul
- Kraj
- Meksyk
- Region
- Jalisco
- Rodzaj
- Tequila
- Zawartość alkoholu
- 40,0 %
- Pojemność
- 70